Ростислав Касьяненко

17:09
Останній рік московсько-української війни, започатої у 2014 році, спричинив небачену раніше хвилю міграції українського населення (насамперед, до країн Європи) – бабільшу, ніж після Другої світової війни.
10:45
#МБК2023 вже стала історією. Заяви французького і британського лідерів (Макрона про виключення росії з Радбезу ООН, Сунака – про далекобійну зброю для України), а також віце-президентки США Камали Гарріс (яка фактично проголосила шибеницю для путіна, назвавши його військовим злочинцем), розвіяли ілюзії щодо залишків толерантності у колективного заходу по відношенню до рф. Навіть обережний Шольц, приїхавши до Баварії, рішуче закликав всіх приєднуватися до «танкової коаліції» з Україною.
18:55
12-13 січня в художній галереї Galerini у Мюнхені відбулася виставка «Жахи війни», де були представлені роботи українського фотографа Михайла Палінчака, художниці Ірини Федоренко та робота німецької фотографині Наталі Штромайер.
15:08
Журнал «У нас в Баварії» («Bei uns in Bayern»), Європейська академія Януша Корчака, молодіжний проект YouthBridge та, врешті решт, радіо «Правда для Росії» — це все про українську журналістку Ольгу Котлицьку. Яка є єдиною з відомих редакції «Варти» колег, що були останнім часом нагороджені орденом у Німеччині, вже під час війни в Україні.
11:05
З початком нової фази московсько-української війни у лютому 2022 року, що викликало шалену хвилю міграції українських родин (матерів та дітей) на Захід, постало питання продовження освіти школярами в нових умовах. Розглянемо питання українських навчальних закладів в Німеччині на прикладі суботніх шкіл у Франкфурті та Майнці. 
09:26
В чому різниця між §24 і Asyl та до чого тут Югославія, скільки українських дітей пішли з вересня до баварських шкіл, про вже існуючі та майбутні українські освітні ініціативи та чи може солов‘їна стати другою іноземною у школах Мюнхену – в інтерв‘ю з представником Міграційної ради Мюнхена Ольгою Дуб-Бюссеншютт.
19:41
Чим є для біженців Міграційна Рада міста Мюнхен, коли вперше в ЄС з‘явився документ, широко відомий сьогодні в Німеччині як «§24», і як до нього потрапили ті, хто приїхав до Баварії незадовго до війни у зв’язку з загрозою військових дій, — в інтерв‘ю з представником Міграційної ради Мюнхена Ольгою Дуб-Бюссеншютт.
08:22
Про заявки на отримання доручень на майно, консульські послуги для вразливих категорій громадян (особи з інвалідністю, важкохворі або діти з дитячих будинків); чому більшість українців шукали прихисток саме у Баварії, і де саме для них були ідеальні умови, а також що потрібно робити задля збереження нашими дітьми у німецьких школах самоідентифікації себе як громадян України – розповідає Генеральний консул України в Мюнхені Юрій Ярмілко.
17:22
Про перших українських «шукачів прихистку» у Німеччині та скільки з них його наразі отримали у землях Баварія та Баден-Вюртемберг, які українські документи визнаються Німеччиною і як потрапляють закордонні паспорти до консульства із Києва, розповідає у першій частині інтерв‘ю Генеральний консул України в Мюнхені Юрій Ярмілко.
18:45
Почуваючись частиною європейської спільноти та поділяючи європейські цінності, українці платять за це дуже високу ціну, упевнений генконсул України в Мюнхені Юрій Ярмілко.
  • 1
  • 2