Імперіалізм головного мозку

Оксана Дудар  |  П'ятниця, 3 лютого 2017, 14:24
Свідок секти царя Миколи ІІ, депутат Держдуми Наталія Поклонська, більш відома як «няшна прокурорша» анексованого Криму збирається через суд заборонити прем’єру фільму «Матильда», яка має відбутися наприкінці жовтня нинішнього року. Причина до неймовірного банальна – творці картини втрутилися в особисте життя царської родини.
Імперіалізм головного мозку

Що ж такого страшного, які темні сторони царя збираються розкрити у стрічці? Фільм «Матильда» – російський історичний фільм, режисером якого є Олексій Учитель. У центрі сюжету – стосунки польської балерини Матильди Кшесинської і цесаревича Миколи Олександровича, майбутнього останнього імператора Росії.

Спочатку все було добре. Оголосили про початок зйомок, міністерство культури виділило гроші і до того ж не малі, адже стрічка має статус блокбастера. Але все змінилося після появи трейлера фільму, бо виявилося, що в картині майбутній цар без німбу, натомість наділений цілком людськими рисами, почуттями і навіть біологічними потребами.  І в цей момент заскрипіли «скрєпи», розверзлось небо – хто посмів канонізованого імператора показати в еротичних сценах. Хіба ж могла людина, яку при житті нарекли «кривавим Миколою», закохатися і не лише платонічно?

І полетіли до Наталії Поклонської, знаної своїми православними «скрєпами» і обожнюванням царської канонізованої родини, листи з усіх куточків Російської Федерації. 

«За декілька місяців я отримала масу звернень щодо фільму «Матильда» – загалом 10 тисяч підписів проти виходу картини», – написала на своїй сторінці  Фейсбук Поклонська.

Звісно, така палка прихильниця покійного царського сімейства не змогла залишатися осторонь і почала строчити заяви і запити у всі можливі інстанції з вимогою перевірити та заборонити, а винних притягнути. Ну геть, як за царя Миколи.

«Звичайно, я абсолютно не згодна з подібним підходом і направила в Генпрокуратуру новий запит. У ньому вказується на необхідність вивчити затверджений до зйомок сценарій фільму, не чекаючи масової прем'єри. У комісію прошу залучити експертів з числа професійних істориків і представників Церкви, оскільки головними героями є особи, офіційно канонізовані Російською Православною Церквою. Крім того, на мій погляд, слід перевірити законність витрачання бюджетних коштів, виділених Фондом кіно на цю картину», – написала Поклонська.

Однак це ще не все. Зрозуміло, екс-прокурор стверджує, що історія романтичних стосунків майбутнього царя і балерини Маріїнського театру – суцільна вигадка, але найгірше, що роль канонізованого царя дісталася Ларсу Айдінгеру – німецькому актору, який якось по молодості знявся у порнострічці.

Як справжній «знавець» права Наталія Поклонська посилається на цілу низку законів, які забороняють втручатися  в особисте життя, нехай вже давно покійного, царя. Верхом знання юриспруденції стало звернення депутатки Держдуми до законів, виданих ще самим Миколою ІІ: «До речі кажучи, і 100 років тому в Росії не можна було порушувати право недоторканності приватного життя, тим більше імператора і членів його сім'ї. Так, пунктом 73 Зводу законів Російської Імперії 1903 року чітко регламентовано і прописано це положення».

Жаль, що на службі у кремлівського режиму і анексованому Криму пані Поклонська не стояла так суворо на службі закону, захищаючи права громадян півострову, натомість сприяла у фабрикуванні справ проти тих, хто так і не змирився з анексією. Але зараз не про це. Виявляється, що Поклонська у «захисті» прав царської родини навіть переплюнула директор канцелярії глави «Російського імператорського дому» Олександра Закатова, який назвав фільм «блюзнірством», але додав, що «такі твори потрібно засуджувати, але роздувати навколо них скандал, а тим більше офіційно забороняти, не має сенсу». Подібну позицію зайняв і інший охоронець «скрєп» єпископ Єгор'євський Тихон (Шевкунов), який, вельми критично оцінивши фільм, повідомив, що вимагати заборони фільму – «абсолютно тупиковий і невірний шлях».

Хтозна, куди Наталію Поклонську заведе її прагнення захисти честь і гідність царського сімейства, але судячи з кількості звернень (якщо не збрехала), засновувати секту свідків Миколи ІІ вона цілком вже може…  

comments powered by HyperComments