Львівське сміття і майбутнє

Вівторок, 30 травня 2017, 15:31
Львів, рік 3000 і перший.
Львівське сміття і майбутнє

...Львів’яни досі борються зі сміттям. Термін придатності заводу, збудованого французами, кілька століть тому як вийшов! Сміттєсортувальні лінії не працюють, гори сміття літають містом. На новому Грибовицькому сміттєзвалищі почали множитися мутанти, яких, як хімічну зброю, нелегально перепродували у країни третього світу. Сміттєва проблема набула таких катастрофічних масштабів, що навіть у Радбезі ООН про неї стали говорити. «Лев смердить» – з такими заголовками ряснів тоді міжнародний інтернет. 
Піна людського терпіння вичерпалася. 
Очільник міста, разом із провідними науковцями "Космотехніки" і міжнародними астрофізиками, з’їхалися на чергову за ліком конференцію. Частина людей вважали, що це саботаж і політичні питання. Мер, у своєму виступі, про це у сотий раз наголосив. Натомість, його опоненти звинувачували бурмістра у некомпетентності. «Це ви винні!» – кричали одні. «Ні, це ви винні!» – кричали другі. Та раптом, серед людей встав чоловік в окулярах із ясним чолом. Всі його поважали, як великого науковця, тому замовкли. Він сказав:
- У мене є рішення. Уявіть собі місце, звідки сміття ніколи не вернеться.
- І де це місце? – зацікавився мер.
Науковець усміхнувся і показав пальцем догори.
- Далееко звідси.
Всім сподобалася така ідея. Було вирішено створити підконтрольну ЛКП «Зірка», Першу Чорну Диру на місці сміттєзвалище. 
Минуло кілька місяців колотнечі і страху. Сміття звозили і звозили, переповнюючи переповнений полігон. Зрештою, все було готове, щоб запустити найоригінальнішу ідею у життя. Символічну кнопку у 209 кабінеті, під пильним оком телеканалів, нажав сам мер. Механізм спрацював і БУУУМ! Десятки засмічених кілометрів середовища зникли у міжгалактичний простір… На місці сміттєвзалища утворився гігантський кратер. 
«Ура», – кричали всі – «Нарешті ми врятовані!»
Мер оголосив святкові паради, і навіть наказав пустити теплу воду, яка вже давно стала у дефіциті. 
"УРА!УРА!УРА!" 
Та львів’яни й міжнародна спільнота, не довго раділи цьому святу. 
Бо наступного дня виявилося, що світочі науки не зовсім добре розрахували всі дані, і закинули сміття на планету заселену розумними істотами, які теж уміють смітити… Саме так і розпочалися перші Зоряні Сміттєві Війни... 
Лиш науковець в окулярах радів такому розвитку події. Сміттєва війна зробила його багатим і популярним. Він створив проблему, яку змушений був вирішувати. Стали говорити, що він, як і його далекий прадід, напевно стане майбутнім мером. Але хто зна, час покаже… А поки сміттєві війни досі тривають.

comments powered by HyperComments