Садовий програв

Олег Довганик  |  Понеділок, 26 грудня 2016, 08:38
Мера Львова Андрія Садового прийнято вважати майстром інформаційно-маніпулятивних технологій
Садовий програв

Львівського міського голову Андрія Садового вважають майстром інформаційних технологій. Здавалося б, із будь-якої ситуації мер може вийти переможцем. Через вміння донести свою позицію. Технічно і чисто. Проте на цей раз так не сталось.

Історія із можливим будівництвом сміттєсортувальної лінії у Рясне уже стало комічною: чого тільки у цій історії не було: протести, блокування роботи сесії міської ради, виїзд активістів на місце події, слід Олександра Ксенофонтова, виклики поліції та багато іншого.

Власне яскравим прикладом комічного у цій історії є так звана помилка у документах, коли спочатку депутатам пропонували виділити під будівництво сміттєсортувальної лінії 10 га землі, проте після збурення громадськості у міській раді заявили, що сталась помилка й насправді для «Львівспецкомунтрансу» потрібно не 10, а 1 га землі. Згодом, щоправда, ця цифра знову зменшилась – до 0,2 га. Проте мова не про це.

Поки тривають протести мешканців, які не збираються відступати, мер Львова сам приїхав до обурених жителів Рясне. Намагався донести свою позицію, проте залишив, пройшовши так званим «коридором ганьби».

Сьогодні ж обурені мешканці мікрорайонів, які наближені до території колишнього «Сільмашу» знову прийдуть на сесії Львівської міської ради.

Вони кажуть: сортувальної лінії поблизу їх будинків не буде.

І якою б двоякою не була ця історія, з багатьма правдами і маніпуляціями з обидвох сторін, можна сміло стверджувати, що чи не вперше піар-машина Андрія Івановича не змогла виставити його у позитивному світлі.

Звісно, усі розуміють, що сортувати сміття потрібно. Розуміють і те, що сортувальна лінія потрібна. Проте історія уже перейшла свій пік: будь-яка інформація чиновників міста просто не сприймається мешканцями цих районів. Не сприймається через те, що із самого початку їм не говорили правду, а навіть заявляли, що землю потрібно виділити не для сортувальної лінії, а під інші невідомі потреби.

Тепер уже, якою б не була розв’язка цієї історії, у пам’яті залишиться тільки те, що Львівська міська рада не працює прозоро і приховує частину інформації.

Чому ж так сталось? У коридорах Ратуші ходять різні пояснення цього феномену. Частина людей переконана: причина йде від того, що Садовий залишився «голим» у сфері житлово-комунального господарства. Після скандального хабаря звільнено багаторічного підлеглого Садового Юрія Гольця. Серед причин називають і відсутність першого заступника, який б курував це питання. Не секрет, що у Пушкарьова різко погіршився стан здоров’я і він лікується за кордоном.

Тим не менше, Садовий не був би Садовим, якби не спробував викрутитись і в цей раз.

Подейкують, що мер Львова приготував ще один козир, який може використати у разі критичної ситуації із вивозом сміттям. У місті все більше ширяться чути, що вивіз сміття із міста можуть повністю заблокувати на два тижні. Й тоді мер Львова покаже провокаторів, які виступали проти сортувальної лінії у Рясне.

Поживемо-побачимо. А тим часом, сьогодні під стінами Львівської міської ради знову протестуватимуть.

comments powered by HyperComments