На в'їзді на територію КПП Шегині-Медика черг немає - Варта

Олег Довганик  |  Неділя, 11 червня 2017, 15:00
На кордоні із Польщею на пункті пропуску Шегині-Медика взагалі обійшлося без черг.
На в'їзді на територію КПП Шегині-Медика черг немає - Варта

Про це передає з кордону кореспондент "Варти".

Є пару десятків автомобілів на самому кордоні, але на в'їзді на територію КПП черг немає взагалі.

Нагадаємо, у неділю, 11 червня в м. Перемишль (Польща) відбуваються урочистості з нагоди відзначення Свята української національної пам’яті. Заходи розпочались о 10.00 (за київським часом) з Святої Літургії в греко-католицькому кафедральному соборі Св. Івана Хрестителя. Згодом колона з урочистостями пройшла вулицями Перемишля до Українського військового цвинтаря (с. Пикуличі).

Тим часом у спільноті «Перемишль проти бандерівців» у соцмережі Facebook запрошують усіх охочих висловити в Перемишлі незгоду «з просуванням бандеризму» в Польщі. Вони пояснюють: «Ми виступаємо проти всіх форм бандеризму й антипольськості. Ці форми включають: демонстрацію відзнак УПА, інших символів ОУН-УПА, пов’язаних із бандеризмом, виконання бандерівських пісень, у тому числі гімну УПА, скандування гасел, пов’язаних із традицією ОУН-УПА, як-от «Слава Україні! Героям слава»!» або «Україна понад усе»» чи «Ще Польща не згинула але має згинути» Усі ці форми мали місце в попередні роки під час «свята української національної пам’яті» в Перемишлі, тому можна вважати, що вони повторяться і цього року. Усі ці події ображають нас і змушують протистояти відповідно до закону».

Тим часом неформальна група «Патріотичний Перемишль» відмежувалася від організації контрманіфестацій 11 червня в Перемишлі, заклики до яких з’явилися в соцмережах.

comments powered by HyperComments