Стало відомо, які зміни чекають українців на кордоні з Європою (ФОТО)

Юлія Субота  |  Неділя, 11 червня 2017, 03:08
Голова Львівської ОДА та представник МЗС України у Львівській області поділились найсвіжішою інформацією.
Стало відомо, які зміни чекають українців на кордоні з Європою (ФОТО)

11 червня для України змінили режим перетину кордону на безвізовий, а разом із ним оновили прикордонні системи. Про це повідомляє кореспондент “Справжньої Варти”.

Як зазначив  представник МЗС України у Львівській області В’ячеслав Войнаровський, змін буде багато, усі системи оновили та отримали новітню техніку. Тож тепер процедура оформлення одного громадянина триватиме не більше 7 — 8 секунд. 

Були проведені також зустрічі з польською стороною, яка запевнила, що перетин кордону буде пришвидшений, і вони так само будуть працювати по оформленню громадян, які перетинають державний кордон.

“Поляки будуть працювати в посиленому варіанті, власники біометричних паспортів не потребують візи — вони будуть комфортніше перетинати кордон, якщо дотримуватимуться законодавства Республіки Польща”, - підкреслив Войнаровський.

За словами очільника Львівської ОДА Олега Синютки, відбулась нарада Президента України Петра Порошенка та голів областей, які знаходяться біля кордонів. Було дано доручення МЗС і Держприкордонслужбі України провести перемовини із європейською та, відповідно, польською стороною щодо збільшення кількості автомобілів, які сьогодні визначені для пропуску через державний кордон за одиницю часу. 

За попередньою інформацією, на пункті пропуску Рава-Руська станом на сьогодні проходить в середньому 70 автівок за годину. Згодом число планують збільшити до 100.

Олег Синютка переконаний, що за умов збільшення на 30% договірних зобов’язань між Україною і ЄС щодо пропуску автомобілів за одиницю часу, вирішиться питання черг на кордонах.

“Сьогодні справа за МЗС. Бо на в’їзді в Україну немає проблем, єдині проблеми по черзі — на виїзді з України”, - зауважив голова ЛОДА.

Посадовець нагадав про експеримент із полосою реверсного руху, по якій рухаються громадяни України на автомобілях української реєстрації і громадяни ЄС на авто європейської реєстрації.  Таке  відокремлення смуги дає можливість збільшити швидкість руху порівняно із загальною чергою, у якій перебувають інші громадяни.

В’ячеслав Войнаровський додав, що прикордонники мають резервну техніку, яку будуть застосовувати у критичних  ситуаціях (попередньо планується, що наплив громадян на кордоні зросте на 10%).

Окрім цього, у всіх аеропортах, пунктах пропуску чергують дипломати і консули, з метою надання консульсько-правової допомоги громадянам.

Нагадаємо, з нагоди запровадження безвізу між Україною та Європою на кордоні відбулись урочистості.

Більше новин “Західної України” читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments