Масове отруєння у Львові: діагноз сальмонельоз підтвердили клінічно

Середа, 27 вересня 2017, 15:52
Управлінням Держпродспоживслужби у м. Львові проведено позапланову перевірку торгової точки, з якої реалізовувалась риба, що виготовлялася нелегально в домашніх антисанітарних умовах. На момент перевірки торгова точка не функціонувала.
Масове отруєння у Львові: діагноз сальмонельоз підтвердили клінічно

Про це повідомляє прес-служба Управлінням Держпродспоживслужби у м. Львові.

За останньою інформацією, внаслідок отруєння постраждало 64 особи, серед яких семеро дітей. Госпіталізовано 59 осіб, з них 6 дітей. 5 осіб (з низ 1 дитина) відмовились від госпіталізації, знаходяться на амбулаторному лікуванні.

Хворі вживали скумбрію гарячого копчення, яку придбали на торговому прилавку ТзОВ «Привокзальний» ринок. 10-ти хворим, що перебувають на стаціонарному лікуванні  лабораторно підтверджений діагноз «сальмонельоз»;  іншим хворим  даний діагноз  встановлено клінічно.

На момент перевірки торгова точка, де постраждалі купили рибу, не функціонувала. Державна реєстрація потужності оператора ринку  не проведена.

За цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.325 (порушення правил боротьби з епідеміями) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – до трьох років обмеження волі. Проводиться досудове розслідування.

comments powered by HyperComments